Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Hetetokter

Ett av de mest kjente symptomene på overgangsalder er hetetokter. Hetetokter er vanlig, og man kan ha hetetokter i flere år. 

En hetetokt er en plutselig følelse av varme som sprer seg til øverste del av kroppen, gjerne fra brystet opp til nakke, hals og ansikt. Svetting om natten, sammen med hetetokter er også ganske vanlig i overgangsalderen. Hetetokter er ikke farlig, og en naturlig del av prosessen der produksjon av østrogen og progesteron i eggstokkene går ned som følge av overgangsalderen. Man tror hetetokter er koblet til svingninger i østrogenkonsentrasjonen som påvirker kroppens varmesenter. 

Nesten alle kvinner som går gjennom overgangsalderen, opplever hetetokter i større eller mindre grad. Hetetokter er svært individuelt, slik overgangsalderen i seg selv gir individuell grad av plager og har ulik varighet fra kvinne til kvinne. Hetetokter kan være en kort fase for noen, mens andre kan ha det i fem eller ti år. Alt dette anses som helt normalt. Noen kvinner opplever hetetokter som plagsomme, men det gjelder ikke alle. Nattsvette kan påvirke nattesøvnen. Og noen opplever også svette sammen med hetetoktene også på dagtid: svettetokter.

TIPS FOR HETETOKTER

  • Kjøle ned rommet man er i ved for eksempel å åpne et vindu, eller å fjerne et lag med klær.
  • Mosjon har en positiv effekt på hetetokter.
  • Holde seg unna sterk krydret mat og alkohol er faktorer som ser ut til å kunne ha en påvirkning.
  • Stress kan også påvirke overgangsalder slik at man får mer plagsomme symptomer.
  • Naturpreparater som inneholder rødkløver eller soya kan ha en effekt mot hetetokter på grunn av innholdsstoffet isoflavon.
  • Ansiktsspray med kjølende effekt kan føles behagelig på huden.

For de som er så plaget av hetetokter og andre symptomer ved overgangsalder at det går utover livskvaliteten, kan tabletter med hormoner være et effektivt alternativ. Det finnes også andre typer reseptpliktig behandling av plagsomme symptomer ved overgangsalder. Slik type behandling vurderes, og settes i så fall i gang, av lege. Er du svært plaget av hetetokter, bør du altså ta det opp med legen din.

Boots Norway © 2021