Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Vet du forskjellen på dag- og nattkrem?

Det kan være vanskelig nok i seg selv å finne sin favorittkrem, når man i tillegg skal forholde seg til at de finnes både dag- og nattkrem. For å ta riktig valg, både for hudtypen og hudtilstanden din, er det greit å vite hva som skiller produktene og hvordan du skal bruke dem.

Artikkelen er skrevet av Cathrine Stabel - gründeren av Helt Krem.


Om man skal generalisere har dagkrem som regel en lettere tekstur enn nattkrem. Ofte inneholder formelen også antioksidanter, som beskytter huden mot frie radikaler fra UV-stråler og forurensing, som jo primært er en utfordring på dagen, ikke natten. Dagkrem har i noen tilfeller også solbeskyttelse i formelen og kan ha andre egenskaper, som for eksempel å virke mattende på fet hud.

Nattkrem har ofte en rikere, eller tykkere konsistens og er ment å pleie huden mens man sover og huden er i reparasjonsmodus. Nattkrem inneholder gjerne aktive ingredienser, et begrep lånt fra medisinverden, som indikerer at en ingrediens skal ha en viss effekt i produktet. Det betyr gjerne at ingrediensen kan jobbe med blant annet cellefornyelse, stimulere kollagen, gi en jevnere hudtone og glød eller lignende.

Felles for både dag- og nattkrem er at de består av fukt og fettstoffer, som skal tilføre fukt og bidra til å holde fukt i huden. På denne måten styrker man hudbarrieren og unngår lettere tørr og irritert hud, samt kløe. Alle hudtyper kan dra nytte av å bruke dag- og nattkrem, men hvilken man velger er litt avhengig av hvordan hudtype man har.


Velg riktig tekstur og egenskap

Det er selvfølgelig ingen krise å bruke nattkrem på dagen, eller motsatt. Du kommer ikke til å sovne i løpet av dagen, eller slite med søvnen på kvelden av den grunn, men det er altså de ulike fordelene disse kremene gir huden, som gjør at de bør brukes til ulike tider. Om et produkt kun heter «fuktighetskrem» er det gjerne en krem som inneholder ingredienser som gir fordeler ved bruk uansett om det er dag eller natt.

Når det kommer til hvilke dag- og nattkrem som passer best for din hudtype, så avhenger det litt av hva man foretrekker av tekstur og hvilke egenskaper man ønsker i en krem. Ofte vil et produkt inneholder merkenavnet først, og deretter et navn som sier noe om egenskapene kremen har, eller hva den kan gjøre, i tillegg til hvilken hudtype den passer for. 

Når man er i apotek og handler hudpleie kan det også være en fordel å benytte seg av testere, for å kjenne på produktets tekstur. Fet og kombinert hud foretrekker gjerne produkter med lettere tekstur, slik at formelen trekker kjapt inn i huden og ikke føles «tung». Tørr og normal hud kan gjerne foretrekke en noe tykkere tekstur, som oppleves mer fuktighetsgivende og beskyttende.

Med ny dag- og nattkrem på hylla gjenstår det kun å vite hvordan man best kan bruke dem. Det gjør man slik: om morgenen renser man huden, om man ønsker det, påfører eventuelt serum, deretter dagkrem og eventuelt solkrem. På kvelden renser man ansiktet, påfører eventuelle serum og deretter nattkrem. Med en slik rutine daglig vil bidra til en sunn og sterk hudbarriere, og en mindre tørr hud, hele året rundt.

 

Dagkrem

Nattkrem

Boots Norway © 2024