Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Zymelin

Zymelin nesespray 1 mg/ml 10 ml

Zymelin nesespray 1 mg/ml er et reseptfrittlegemiddel som brukes lokalt i nesen for å lette luftpassasjen ved tett nese ved forkjølelse. Til voksne og barn over 10 år.
Kr 89,90
  • Fri frakt – Boots Bedre medlemmer får fri frakt på alle ordre over 299,-
  • Rask levering – 1 time klikk & hent eller hjemlevering samme dag
  • Bestill reseptvarer  – Trygt og enkelt
Varenummer
566380

Produktbeskrivelse

Zymelin nesespray 1 mg/ml er et reseptfrittlegemiddel som brukes lokalt i nesen for å lette luftpassasjen ved tett nese ved forkjølelse. Til voksne og barn over 10 år.

Zymelin nesespray inneholder virkestoffet xylometazolin som virker på blodårene i neseslimhinnen slik at disse trekker seg sammen og letter luftpassasjen.

Forsiktighetsregler

Bruk ikke Zymelin dersom du er allergisk overfor xylometazolin eller andre lignende virkestoff eller noen av de andre innholdsstoffene i dette legemidlet, du nylig har vært gjennom en operasjon som har blitt gjort i eller gjennom nesen, du er plaget av en vedvarende betennelse i nesehulen med tørr slimhinne og skorpedannelse (rhinitis sicca) eller kronisk nesetetthet, mangel på luktesans og dårlig lukt fra nesen (atrofisk rhinitt) som ikke skyldes en vanlig forkjølelse eller allergi eller ved trangvinklet grønn stær (økt trykk i øynene). Rådfør deg med lege, apotek eller sykepleier før du bruker Zymelin dersom du har høyt blodtrykk, har hjerte-karsykdom, har en sykdom i skjoldbruskkjertelen (hypertyreodisme), har en svulst i binyremargen (feokromocytom), har sukkersyke (diabetes mellitus), har problemer med vannlating på grunn av forstørret prostata (gjelder bare menn), er overfølsom overfor en gruppe legemidler som kalles for adrenerge substanser (f.eks. adrenalin og efedrin) eller er under behandling med en viss type antidepressiva kjent som monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere), eller hvis du har brukt dem i løpet av de siste ukene. Les pakningsvedlegget før bruk.

For gravide og ammende

Kan brukes under graviditet og amming i terapeutiske doser. Skal ikke brukes av barn under 10 år, da anbefales Zymelin nesespray 0,5 ml/mg.

Innhold

1 ml inneh.: Xylometazolinhydroklorid 1,0 mg, resp. 1 mg, hjelpestoffer.

Dosering og bruk

Prøv først å behandle tett nese med saltvann (spray eller dråper), før du starter behandling med Zymelin. Voksne og barn over 10 år: 1 spray i hvert nesebor inntil 3 ganger daglig, med minst 6 timer mellom hver dose. Den siste doseringen kan tas kort tid før sengetid. Bør ikke brukes i mer enn 10 dager sammenhengende. Les pakningsvedlegget før bruk.

Pasientinformasjon

Varenummer
566380
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen
Boots Norway © 2024