Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Zonnic

Zonnic 1 mg/dose munnspray peppermynte 2x200 doser

Zonnic er et reseptfritt legemiddel og hjelpemiddel mot nikotinabstinens i røykfrie perioder og ved røykeavvenning, samt røykereduksjon hos personer som ikke kan eller vil slutte å røyke.
Kr 449,90
  • Fri frakt – Boots Bedre medlemmer får fri frakt på alle ordre over 299,-
  • Rask levering – 1 time klikk & hent eller hjemlevering samme dag
  • Bestill reseptvarer  – Trygt og enkelt
Varenummer
155497

Produktbeskrivelse

Zonnic er et reseptfritt legemiddel og hjelpemiddel mot nikotinabstinens i røykfrie perioder og ved røykeavvenning, samt røykereduksjon hos personer som ikke kan eller vil slutte å røyke.

Zonnic Munnspray er indisert for behandling av tobakkavhengighet ved demping av nikotinsug og abstinenssymptomer, som dermed gjør røykeslutt lettere hos røykere som er motiverte for å slutte, eller for å gjøre røykereduksjon lettere hos røykere som ikke kan eller vil slutte å røyke. Munnsprayen er praktisk og diskret i bruk, har rask effekt (innen ett minutt) og peppermyntesmak. Les pakningsvedlegget før bruk.

Forsiktighetsregler

Bruk alltid dette legemidlet nøyaktig som beskrevet i dette pakningsvedlegget eller som lege, apotek eller sykepleier har fortalt deg. Rådfør deg med lege, apotek eller sykepleier hvis du er usikker. Zonnic munnspray inneholder små mengder etanol (alkohol), mindre enn 100 mg per spraydose (mindre enn alkoholinnholdet i 1 ml vin).

For gravide og ammende

Graviditet Røyking under graviditet er forbundet med risiko som intrauterin veksthemming, prematur fødsel og dødfødsler, som synes å korrelere med mengden av sigaretter som røykes og svangerskapsstadium, da slike effekter ses når røyking fortsettes i tredje trimester. Røykeslutt er det mest effektive enkelttiltaket for bedring av helsen til både den gravide røykeren og fosteret, og det viktigste er å slutte å røyke før første trimester av svangerskapet. Jo tidligere avholdenhet oppnås, jo bedre. Nikotin går over til fosteret og påvirker dets pustebevegelser og blodsirkulasjon. Effekten på blodsirkulasjonen er doseavhengig. Gravide røykere skal derfor alltid rådes til å slutte å røyke helt uten bruk av nikotinerstatningsterapi. Risikoen ved fortsatt røyking kan utgjøre en større fare for fosteret enn bruk av nikotinerstatningsprodukter i et veiledet røykesluttprogram. Bruk av Zonnic hos gravide, svært avhengige røykere skal kun startes etter råd fra helsepersonell. Amming Nikotin går fritt over i morsmelk i mengder som kan påvirke barnet selv ved terapeutiske doser. Zonnic bør derfor unngås ved amming. Dersom røykeslutt ikke oppnås skal bruk av Zonnic hos ammende røykere kun startes etter råd fra helsepersonell. Ved bruk av nikotinerstatningsterapi ved amming bør Zonnic tas rett etter amming og ikke de to siste timene før amming. Fertilitet I motsetning til de kjente bivirkningene ved tobakksrøyking på unnfangelse og graviditet hos mennesker, er effekter av nikotinerstatningsterapi ikke kjent. Selv om man hittil ikke har funnet det nødvendig å komme med konkrete råd for behov for prevensjon til kvinner, er det mest forsvarlige for kvinner som planlegger å bli gravide å være både røykfrie og ikke bruke nikotinerstatningsterapi. Mens røyking kan ha negative effekter på mannlig fertilitet, finnes det ingen bevis på at prevensjon er nødvendig for menn som behandles med nikotinerstatning.

Innhold

1mg: Hver Sparyning inneholder nikotinditartratdihydrat tilsvarende 1 mg nikotin.Hjelpestoff med kjent effekt: 1 mg: isomalt 1904 mg, maltitol 368 mg. Andre innholdsstoffer er sukralose, peppermyntesmak, etanol, glyserol, kaliumdihydrogenfosfat, natriumhydroksid og renset vann. Zonnic inneholder isomalt og maltitol Dersom legen din har fortalt deg at du har en intoleranse overfor noen sukkertyper bør du kontakte legen din før du tar dette legemiddelet. Zonnic kan generelt ha en mild avførende effekt. Kaloriinnholdet er 2,3 kcal/g maltitol (eller isomalt).

Dosering og bruk

Sprayes i munnhulen når en sigarett normalt skulle røykes eller om røykesug oppstår. Om røykesuget ikke går over i løpet av noen minutter, kan en ny spray tas. Dersom 2 sprayer er nødvendig, kan det fortsettes med 2 sprayer ved hvert doseringstidspunkt. Vanlig dose er 1-2 sprayer hver 1/2-1 time. Maks. dose er 4 sprayer pr. time, 2 sprayer pr. doseringstilfelle eller 64 sprayer pr. døgn.

Pasientinformasjon

Varenummer
155497
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Flere produkter fra Zonnic

Boots Norway © 2024