Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Ingredienser verdt å legge merke til

I jungelen av hudpleieingredienser er det noen som virkelig er verdt å se etter når man velger sine hudpleieprodukter.

Glykolsyre

Glykolsyre (C2H4O3) tilhører gruppen alphahydroksysyrer (AHA-syrer) og er ofte brukt i hudpleieprodukter. AHA-syrer utvinnes ofte fra sukkeret i frukt, og har derfor fått tilnavnet «fruktsyrer» i dagligtale. Glykolsyre kan utvinnes fra sukkerrør eller fremstilles kjemisk.

Glykolsyre svekker bindingene mellom de døde cellene i det øverste laget av huden, hornhuden. De ytterste cellene i huden vil dermed falle av, og man får en jevn, peelende effekt i hudens overflate. Fordelen med dette er at huden får et glattere og jevnere utseende, samt at man stimulerer cellefornyelsen. Glykolsyre har dermed også en effekt mot aldringstegn. Glykolsyre er et ganske lite molekyl, sammenlignet med andre AHA-syrer, og har dermed muligheten til å trenge dypere ned i huden enn andre slike syrer kan. Dermed kan glykolsyre bidra til å stimulere produksjonen av elastin og kollagen, som gir huden spenst, og til å trenge ned i porene for å motvirke urenheter og forebygge utbrudd.

Squalan

Squalan har veldokumenterte fuktighetsbevarende om mykgjørende egenskaper som gjør at hudprodukter ed denne ingrediensen er særlig godt egnet for folk med tørr og/eller moden hud. Squalan tolereres vanligvis, godt også av de med sensitiv hud, og siden en av stoffets funksjoner er å minske tap av fuktighet fra huden, kan hudpleie med squalan være positiv for de som har skadet eller svekket hudbarriere. Har du tørr hud, hud med aldringstegn eller hud som skriker etter fuktighet, kan det med andre ord være lurt å se etter «squalane» i ingredienslisten.

Peptider

Peptider er byggesteinene til proteiner og har dermed mange viktige funksjoner i huden. Peptider er selv bygget opp av aminosyrer. Ulike peptider finnes naturlig i kroppen, men kan peptider kan også fremstilles i laboratorium. Det siste gjør at det er mulig å fremstille peptider til bruk i kosmetikk for å utnytte spesifikke effekter. Mange peptider kan utløse reaksjoner i cellene, det vil si at de setter i gang økt produksjon av for eksempel kollagen og elastin. Peptider med denne funksjonen kan påvirke hvordan huden fremstår med hensyn til elastisitet, fasthet, pigmentering og fine linjer og rynker. En annen gruppe peptider er de som fungerer som bærere av andre stoffer, slik som kobber og mangan, inn i hudcellene. Både kobber og mangan er sentrale i prosesser som sårheling. Noen av disse bærer-peptidene har også i studier vist gode resultater på hudens fasthet, rynker, mørkere hudpartier, hudens tykkelse og kan også ha positive effekter på hårvekst. Noen peptider kan blokkere de signalstoffene som får musklene i huden til å trekke seg sammen, og slik få huden til å fremstå som glattere og jevnere. Fine linjer og rynker vil da bli mindre synlige.

Vitamin C

Tap av glød og et matt og grått utseende på huden kommer ofte av opphopning av døde hudceller på hudens overflate og dårlig blodsirkulasjon. Vitamin C har en peelende effekt på hudens overflate, som bidrar til å fremme glød. Vitaminet brukes også for å minske synligheten av mørkere partier i hudtonen når disse sitter i hudens overflate. Når døde hudceller peeles bort, stimuleres dannelsen av nye celler. Dette gjør at hud får en jevnere og mykere overflate og fremstår som friskere. Som et resultat av dette vil porer også fremstå som mindre synlige. C-vitaminet har også en rolle i dannelse av kollagen som gir fasthet til huden. Cellene våre påvirkes hele tiden av det som kalles frie radikaler som kan bryte ned cellene. Frie radikaler kan komme fra luftforurensning, i form av sigarettrøyk, men også fra stråling fra solen og som et resultat av stress. Vitamin C er en antioksidant. Det vil si at den beskytter cellene mot den nedbrytende effekten fra frie radikaler ved at de frie radikalene reagerer med C-vitaminet i stedet for med hudcellene.

Vitamin E

Vitamin E er en viktig antioksidant og mye brukt som hudpleieingrediens nettopp for å forhindre oksidasjon. Blant dette vitaminets mange viktige oppgaver er å bidra til å forhindre skader på cellemembranen som følge av angrep fra frie radikaler. Vitamin E bidrar dermed til å sikre transport av næringsstoffer og avfallsstoffer inn og ut av celler, og tilskrives derfor en rolle i både immunforsvar og sårheling.

Ceramider

Ceramider er fettstoffer som finnes i cellemembranen og en viktig del av hudens oppbygning. Blant ceramidenes viktigste oppgaver er å danne en barrierefunksjon som binder fuktighet i huden og forhindrer uttørking og irritasjon. Denne barrieren beskytter også mot påvirkning av huden fra miljøet utenfra. Ceramidene reduseres over tid, og bidrar til at huden blir tørrere og mister noe av sin naturlige beskyttelse når man blir eldre. Ceramider er dermed en hudpleieingrediens som kan være ekstra nyttig for moden hud.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er en av de aller mest omtalte og populære hudpleieingrediensene, og det er ikke uten grunn. Hyaluronsyre finnes naturlig som fuktighetsbevarende stoff i huden. Når huden mangler hyaluronsyre blir den tørrere og mindre elastisk. Dette gjør blant annet at rynker blir mer synlige. Hyaluronsyreproduksjonen avtar med alderen, og molekylet brytes også ned av blant annet stråling fra solen, noe som bidrar til å gjøre huden tørrere etter soling. Hyaluronsyre er dermed en ingrediens som både er gunstig for moden hud, men også generelt for de som har hud som trenger fuktighet. Hyaluronsyre finnes både som store molekyler som legger seg som en beskyttende og fuktighetsbevarende barriere på huden, og mindre molekyler som trenger ned i huden og støtter opp og fyller ut.

Populære produkter

Boots Norway © 2024