Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 07.12.2023 Publisert 31.08.2022
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Sopp i underlivet - bakteriell vaginose

Hva kommer det av?

Sopp i underlivet skyldes som regel en oppblomstring av gjærsoppen Candida albicans, som finnes naturlig i skjeden. Den vanligste årsaken er antibiotikabehandling, men forekommer også hos gravide og kvinner med diabetes.

Bakteriell vaginose/ vaginal ubalanse skyldes en ubalanse av de normalt forekommende bakteriene i skjeden. Årsaken til ubalansen er ikke kjent, men generelt sett er problemene mest plagsomme tiden før menstruasjon.

Visste du at?

  • Du bør oppsøke lege om egenbehandling mot sopp ikke gir bedring etter tre dager, eller utfloden er illeluktende, misfarget eller blodig.
  • Du bør alltid bruke stikkpille (vagitorie) ved behandling av sopp. Sopp kommer innenfra og det er ikke nok med bare krem.
  • Du skal kontakte lege første gang symptomer på soppinfeksjon oppstår.
  • Man kan ha bakteriell vaginose samtidig med en soppinfeksjon.
  • 10-30 % av de kvinner som søker hjelp for utflod har bakteriell vaginose.
  • Det er lurt å bruke intimvask/olje som har pH tilpasset underlivet.

Hva kan du gjøre selv?

Det er viktig å være sikker på diagnosen, da sopp og bakteriell vaginose krever forskjellig behandling.

Sopp i underlivet: Du kan behandle infeksjonen selv med reseptfrie produkter som stikkpiller (vagitorier) og krem (se tabell under). Det kan være lurt å tilføre melkesyrebakterier etter behandling, da soppdrepende midler kan forstyrre bakteriefloraen. Melkesyren skaper grobunn for gode bakterier som normalt finnes i skjeden. Bruk spesialsåper med lav pH-verdi.

Bakteriell vaginose/vaginal ubalanse: Ved små plager anbefales ingen behandling, da det som regel går over av seg selv, evt. kan man prøve lokalt tilskudd av melkesyrebakterier.
Ved plagsomme og vedvarende plager kan antibiotikabehandling bli nødvendig (reseptpliktig), fås som tabletter eller lokal behandling. Her kan det også være lurt å følge
opp med melkesyrebakterier.

Er allmentilstanden dårlig eller du mistenker alvorlig sykdom – ta kontakt med lege. Ved bruk av legemidler, les pakningsvedlegget nøye.

Boots Norway © 2024