Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 07.12.2023 Publisert 31.08.2022
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Solprodukter

I små mengder er solen bra for helsen, men vi må unngå å bli solbrent. Intens soling kan føre til rynker og pigmentflekker, men også hudkreft, føflekkreft, nedsatt immunforsvar, snøblindhet og grå stær. Ni av ti tilfeller av hudkreft skyldes intens soling og solarium.

Solprodukter beskytter huden mot skadelige effekter av solens UVA- og UVB stråler. En enkel huskeregel er at UVA-stråler påskynder hudens aldring (A), mens UVB-stråler gjør huden brent (B). Det er viktig at solkremen har god beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. I de fleste solprodukter brukes en kombinasjon av ulike filtre (kjemiske og fysiske) for å gi best mulig beskyttelse mot hele spekteret av solens UV-stråler. NB! Solfaktoren (SPF) sier kun noe om produktets UVB-beskyttelse, ikke UVA-beskyttelsen.

Solvettregler

 1. Ta pauser fra solen. Ekstra viktig når solen er sterkest mellom kl. 12-15 sommertid.
 2. Bruk klær, solhatt og solbriller for å «kle solen ute» – særlig for barn, og de med lys og sensitiv hud.
 3. Bruk minimum faktor 30 og ikke vær lenge i sterk sol selv om du har smurt deg.
 4. Vær raus med kremen, bruk en god håndfull til en hel kropp.

Visste du at?

 • Solprodukter finnes i ulike former; krem, lotion, gel, spray, stift, ansiktskrem, pudder osv.
 • Selv i overskyet vær slipper 50 % av solstrålene gjennom.
 • Når du står på ski, er på stranden eller ved vannet trenger du mer beskyttelse fordi solstrålene reflekteres, og solen oppleves «sterkere».
 • Noen legemidler kan gjøre huden mer følsom for sol. Spør på apoteket.
 • Melasma (økt pigmentering i huden) er vanlig ved graviditet, kan også oppstå ved bruk av p-piller, men årsaken er ukjent. Melasma kan forverres av UV-stråling, og bør om mulig
  unngås eller beskytt huden med solkrem med høy faktor.
 • Soleksem (solallergi) forebygges ved å unngå direkte sollys, alternativt bruk solkrem med høy faktor.
 • Vitamin D dannes når solstråler treffer huden. Kroppen produserer mindre vitamin D ved bruk av solkrem, men selv ved normalt bruk av solkrem om sommeren vil huden produsere nok.

Hva kan du gjøre selv?

For å oppnå full beskyttelse, påfør en god håndfull krem (til hele kroppen) og en teskje til ansikt og hals 30 minutter før soleksponering, og gjenta utover dagen og etter bading.

Velg solprodukter som passer din hudtype. Lys hud trenger høyere faktor. Til uren hud passer en gel eller en lettere lotion. Mange menn foretrekker spray eller lettere lotion som ikke trenger å gnis inn i huden. Spray er raskere å påføre enn krem, og det passer godt til barn «i farta». Produkter med fysiske filtre kan anbefales til personer som lett får allergiske reaksjoner.

After sun gir fuktighet og beroliger huden etter en dag i solen.

Solbriller og klær gir god beskyttelse mot solen. En hatt med brem vil beskytte ører og nakke. Fargerike, mørke og tettvevde klær beskytter bedre enn lyse og tynne tekstiler. Husk at vanlige tekstiler halverer sin evne til å beskytte når de er våte.

Utsettes huden for mye sol kan den bli solbrent. Dette er smertefullt, og du kan føle deg uvel. Oppsøk skygge eller et kjølig rom. Kjøl ned huden med kald dusj/bad. En kjølende after sun kan gi en behagelig følelse på solbrent hud, påføres jevnlig.

Er allmentilstanden dårlig eller du mistenker alvorlig sykdom – ta kontakt med lege. Ved bruk av legemidler, les pakningsvedlegget nøye.

Boots Norway © 2024