Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 07.12.2023 Publisert 31.08.2022
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Småsår

Hva er det?

Sår er skader i huden som oppstår ved at vi f.eks stikker, skraper eller kutter oss på skarpe gjenstander.

Visste du at?

  • Huden er kroppens største organ og beskytter blant annet kroppen mot mikroorganismer som kan gi infeksjon. Ved skade i huden er det derfor viktig å rense såret godt.
  • Blødning i såret kan virke rensende. La gjerne såret blø litt før du trykker en kompress mot såret for å stoppe blødningen.
  • Plaster, bandasjer eller kompresser absorberer sårvæske og beskytter såret mot
    urenheter samtidig som såret får ro til å gro.
  • Sår skal ikke luftes/tørkes ut, da det kan hemme nydannelse av hudceller samt hindre at urenheter kommer inn i såret.
  • Skorper skal ikke fjernes. Skorpen beskytter såret mot smuss og bakterier, samt slippe inn urenheter, samtidig som du forebygger arrdannelse.
  • Vær oppmerksom på infeskjonstegn som rødhet, smerte, hevelse og pussdannelse.

Hva kan du gjøre selv?

  • Vask alltid hendene før sårstell.
  • Vask såret med rent rennende temperert vann, fysiologisk saltvann eller sårrensemiddel. Bruk eventuelt sterile tupfere, men ikke bomull som lett kan feste seg i såret. Velg et plaster eller kompress som passer til sårets størrelse og plassering.

Kuttsår renses godt og fremmedlegemer fjernes. Press sårkantene mot hverandre og lukk med sårlukkingstape på tvers av såret. Dekk såret med kompress eller plaster. Skift daglig på såret, eller ved gjennomblødning, men la sårlukkingstapen sitte.

Skrubbsår renses nøye for skitt og partikler. All skitt renses ut for at såret skal gro og for å unngå infeksjon. Legg på sårsalve for å hindre infeksjon. Dekk til med egnet plaster eller
kompress som ikke fester i såret. Bruk eventuelt sårkontaktlag for mindre smertefulle sårskift.

Brannsår avkjøles med vann ikke kaldere enn 28 grader, miniumum 20 minutter, eller behandles med brannskade- produkter. Renses nøye før en passende kompress legges over.
Ved brannsår større enn håndflaten og brannsår på barn under 2 år skal lege konsulteres.

Gnagsår renses nøye. Ikke ta hull på blemmen på grunn av infeksjonsfare. Gnagsår kan forebygges med hydrokollois eller gnagsårstift.

Apoteket anbefaler

Er allmentilstanden dårlig eller du mistenker alvorlig sykdom – ta kontakt med lege. Ved bruk av legemidler, les pakningsvedlegget nøye.

Boots Norway © 2024