Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 22.12.2022 Publisert 05.12.2022
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

RS-virus 

Respiratorisk syncytialvirus, ofte kalt RS-virus eller RSV er et virus som kan gi luftveisinfeksjoner med varierende alvorlighetsgrad.

RS-virus er ganske vanlig i Norge om vinteren, men kan også forekomme til andre tider på året, og en av de vanligste årsakene til sykdom hos små barn. De aller fleste barn går gjennom infeksjon forårsaket av RS-virus før de fyller to år. Viruset kan gi alvorlige nedre luftveisinfeksjoner hos små barn, men de aller fleste barn får lettere symptomer, og trenger ikke behandling hos lege. Hos barn over to år og ellers friske voksne er symptomene vanligvis er lettere, og minner mer om en vanlig forkjølelse, men viruset kan noen ganger forårsake bronkitt også hos disse gruppene. Når RS-viruset kun forårsaker forkjølelse eller bronkitt er det sjelden behov for mer behandling enn å lindre symptomene som typisk er tett nese, vond hals og hoste.

RS-virus kan gi alvorlig sykdom hos de minste barna, og da særlig de mellom 3 måneder og to år. Hos disse kan viruset føre til en infeksjon i lungene som gjør det vanskelig å puste. Symptomene på dette kan minne om astma, og kalles bronkiolitt. Tegn på alvorlig sykdom forårsaket av RS-virus kan være pusteproblemer, hvesende eller pipende pust, vanskeligheter med å få i seg mat og drikke, blåaktige lepper og generell slitenhet. Når små barn får slike symptomer skal lege kontaktes. De fleste barn med bronkiolitt blir bedre etter noen dager med behandling, og kun 1 av 50 trenger sykehusbehandling. Voksne og eldre barn som har kronisk lunge- eller hjertesykdom får også lettere alvorlig sykdom forårsaket av RS-virus.

Selv om man har hatt en infeksjon forårsaket av RS-virus betyr ikke det at man er blitt fullstendig immun. Man kan altså få RS-virus flere ganger, men som oftest vil infeksjonene etter den første gi mildere symptomer.

Kilder: NHI og Helsenorge

 

Boots Norway © 2024