Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Resonium-Calcium pulver 300g

Resonium-Calcium er et reseptfrittlegemiddel som fjerner kalium fra kroppen ved å bytte det ut med kalsium.
Kr 499,90
  • Fri frakt – Boots Bedre medlemmer får fri frakt på alle ordre over 299,-
  • Rask levering – 1 time klikk & hent eller hjemlevering samme dag
  • Bestill reseptvarer  – Trygt og enkelt
Varenummer
123462

Produktbeskrivelse

Resonium-Calcium er et reseptfrittlegemiddel som fjerner kalium fra kroppen ved å bytte det ut med kalsium.

Resonium-Calcium er en ionebytter som fjerner kalium fra kroppen ved å bytte det ut med kalsium. Dette skjer hovedsakelig i tykktarmen. Resonium-Calcium anvendes for å senke for høye verdier av kalium i blodet ved akutt og kronisk nyresvikt. Kan også brukes som tillegg ved dialysebehandling. Resonium-Calcium er et pulver som kan røres ut og tas gjennom munnen, eller det kan tilberedes som et klyster og gis i endetarmen.

Forsiktighetsregler

Bruk ikke Resonium-Calcium dersom du er allergisk overfor polystyrensulfonat eller noen av de andre innholdsstoffene dette legemidlet, har sykdommer forbundet med for høye verdier av kalsium i blodet, har tarmsykdom med forstoppelse eller dersom ditt nyfødte barn har nedsatt tarmmotorikk (etter en operasjon eller forårsaket av medisiner). Resonium-Calcium skal ikke gis via munnen til spedbarn. Resonium-Calcium kan forverre visse tilstander. Det er derfor viktig at du snarest tar kontakt med legen din dersom du har eller har hatt sykdom i mage-tarmkanalen, eller dersom du har fått påvist for lavt nivå av kalium eller for høyt nivå av kalsium i blodet. Bør ikke brukes sammen med sorbitol, da dette kan føre til alvorlige tarmkomplikasjoner. Hos barn kreves spesiell omsorg når legemidlet gis som klyster ettersom for store doser eller utilstrekkelig utblanding kan føre til sammenpakking av legemidlet i tarmen. På grunn av risiko for tarmblødning og ødelagt vev i tarmen, bør en utvise ekstra forsiktighet hos tidlig fødte barn og barn med lav fødselsvekt. Bruk av Resonium-Calcium forutsetter regelmessig blodprøvetaking. Da kontrolleres at kaliumverdiene ikke synker for fort og at kalsiumverdiene ikke øker altfor mye, samt at mengden av andre salter ikke endres for mye. Hvis uttalt forstoppelse opptrer bør behandlingen stoppes inntil tarmaktiviteten normaliseres. Les pakningsvedlegget før bruk.

For gravide og ammende

Rådfør deg med lege før bruk under graviditet eller før bruk ved amming. Må gis via munnen til barn, men ikke via munnen til spebarn.

Innhold

1 g inneh.: Kalsiumpolystyrensulfonat 1 g, smaksstoffer.

Dosering og bruk

Voksne: 1 strøkent doseringsmål (ca. 15 g) 3-4 ganger daglig. Pulveret gis utrørt i litt vann, grøt, saft (ikke fruktjuice pga. dens høye kaliuminnhold) eller syltetøy. Beregn ca. 3-4 ml saft eller lignende per gram pulver. Pulveret bør ikke brukes samtidig med sorbitol. Kan også gis som klyster, tilberedt på apoteket. Barn: 1 g per kg/kroppsvekt, oppdelt på flere doser per dag. Må gis via munnen til barn.

Pasientinformasjon

Varenummer
123462
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen
Boots Norway © 2024