Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 07.12.2023 Publisert 31.08.2022
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Næringsdrikker

Hva er det?

Næringsdrikker og andre næringstilskudd tilfører kroppen ekstra energi, proteiner, vitaminer og mineraler.

I perioder av livet kan man ha behov for næringsdrikker, for eksempel når appetitten er dårlig. Det finnes også næringsdrikker som er beregnet til mennesker med ulike sykdommer.

Visste du at?

  • Behovet for ekstra næring kan komme i alle aldersgrupper, men størst risiko for underernæring ses bl.a. hos eldre, demente og enslige, kreftpasienter og personer med kroniske lidelser som leddgikt, benskjørhet og hjerte- og lungesykdom.
  • Eldre mennesker er utsatt for underernæring spesielt ved tygge-/svelgeproblemer, depresjon, ensomhet, demens og nedsatt fysisk funksjonsevne.
  • De fleste næringsdrikker smaker best kalde, og som smoothie eller is. Det finnes også berikningspulver som kan benyttes i f.eks. supper samt kalde og varme drikker.
  • Næringsdrikker med ekstra fiber fyller opp magen og gir på den måten langvarig metthetsfølelse. Fiber virker i tillegg mageregulerende og er bra for tarmfunksjonen.
  • Næringsdrikker dekkes i spesielle tilfeller på blå resept.
  • Boots har et rikelig utvalg av ernæringsprodukter tilpasset ulike behov.

Fullverdige næringsdrikker og tilskudd

Noen næringsdrikker er fullverdige, som betyr at de kan benyttes som eneste næringskilde. De har et balansert innhold av næringsstoffer som kroppen trenger. Andre næringsdrikker er ikke fullverdige, og regnes som tilskudd. Disse er ikke ernæringsmessig komplette og skal kun brukes som tilskudd til normalkost. Næringsdrikker finnes i mange forskjellige typer og smaker.

Næringsdrikker og andre næringstilskudd

Er allmentilstanden dårlig eller du mistenker alvorlig sykdom – ta kontakt med lege. Ved bruk av legemidler, les pakningsvedlegget nøye.

Boots Norway © 2024