Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Klyx

Klyx rektalvæske 120 mlpl

Klyx er et avføringsmiddel som øker vanninnholdet og bløtgjør avføringen, og som brukes ved forstoppelse og tømming av tarmen.
Kr 239,90
  • Fri frakt – Boots Bedre medlemmer får fri frakt på alle ordre over 299,-
  • Rask levering – 1 time klikk & hent eller hjemlevering samme dag
  • Bestill reseptvarer  – Trygt og enkelt
Varenummer
177196

Produktbeskrivelse

Klyx er et avføringsmiddel som øker vanninnholdet og bløtgjør avføringen, og som brukes ved forstoppelse og tømming av tarmen.

Klyx er et reseptfritt legemiddel som brukes ved forstoppelse og tømming av tarmen. Virkestoffene i Klyx gir effekt ved å trekke vann inn i tarmen samtidig som de bløtgjør avføringen. Innholdsstoffene blir ikke tatt opp i kroppen. Klyx har effekt etter 5-20 minutter.

Forsiktighetsregler

Bruk ikke Klyx ved allergi overfor dokusatnatrium eller sorbitol eller noen av de andre innholdsstoffene, magesmerter av ukjent årsak, betennelsestilstander i tynn- og tykktarm, hindret passasje gjennom tarmen (intestinal obstruksjon eller spastisk obstipasjon). Klysterbehandling kan gi mekanisk skade av tarmveggen og bør derfor bare brukes i korte perioder. Langvarig bruk kan muligens føre til elektrolyttforstyrrelser. Blodtrykksfall og langsom puls er sett hos eldre. Legemidlet er konservert med parahydroksybenzoater som kan forårsake allergiske reaksjoner (muligens først etter en stund).

For gravide og ammende

Klyx kan brukes under graviditet og amming. Skal kun brukes av barn over 1 år.

Innhold

Virkestoffer er 1 mg/ml dokusatnatrium og 250 mg/ml sorbitol (E 420). Andre innholdsstoffer er metylparahydroksybenzoat (E 218), propylparahydroksybenzoat (E 216), saltsyre, natriumhydroksid og renset vann.

Dosering og bruk

Klyx skal brukes nøyaktig som beskrevet i pakningsvedlegget eller som lege, sykepleier eller apotek har sagt. Dosering voksne: Anbefalt dose er 120 ml. Til tømming av tarmen anbefales 240 ml. Dosering barn: Avpasses etter alder. 60 ml er vanlig til barn mellom 1 og 10 år. Bruk til barn bestemmes av lege. Før bruk kan Klyx-flasken varmes i vannbad til kroppstemperatur. Dette gjør flasken mykere og lettere å presse sammen. Ta av hetten som sitter over klysterspissen. Vri den ytterste delen av klysterspissen (vri-av-tuppen) rundt for å løsne og fjerne den. Smør klysterspissen med litt vaselin eller Klyx (ved å presse ut noen dråper). Før spissen forsiktig opp i endetarmen, og press oppløsningen langsomt ut. Trekk spissen forsiktig ut mens flasken fortsatt holdes sammenpresset (for å hindre tilbakesug). Forsøk å holde oppløsningen tilbake i ca. 5 minutter slik at den får tid til å utøve ønsket effekt. Virkningen inntrer etter 5-20 minutter. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

Pasientinformasjon

Varenummer
177196
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Flere produkter fra Klyx

Boots Norway © 2024