Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

En guide til serum i Boots Apotek

Et serum er ikke noe man må ha, men et produkt det er verdt å legge til i rutinen for å jobbe med spesifikke hudtilstander eller hudtyper. Serum er en konsentrert formel, ofte med aktive ingredienser. Det har ofte en vandig tekstur og trekker dypere ned i huden enn f.eks en vanlig fuktighetskrem. Serum bruker man derfor i tillegg til krem i en hudpleierutine. En krem fungerer hovedsakelig for å ivareta huden ved å tilføre fukt og beskytte fukten i huden.

Det lønner seg å teste litt før man finner sine favoritter i serumkategorien. Det kan derfor være lurt å ikke bruke for mye penger, før man vet hva man liker og trenger.

Man påfører serum etter rens og før krem. I mange tilfeller kan man bruke samme serum både morgen og kveld, men det kan være fordeler ved å bruke ulike produkter i morgenrutinen og kveldsrutinen.

En god måte å gjøre det på er å bruke antioksidanter, som C-vitamin, i morgenrutinen, fordi det vil bidra til å beskytte huden bedre mot skader fra UV-lys og forurensing. På kvelden kan man bruke et serum som jobber med f.eks aldringtegn, pigmentering, glød eller fukt. Uavhengig av hvilket serum man bruker bør man bruke solkrem på dagen, for å beskytte det resultatet produktene gir. De mest populære ingrediensene i serum er ingredienser som har dokumentert effekt og har beholdt populariteten i flere år, blant annet: C-vitamin, fukserum, retinol og niacinamide. Disse ingrediensene kan passe alle hudtyper. Har man fet eller kombinert hud foretrekker man ofte litt lettere, vandig tekstur på serum, mens tørr og normal hud ofte trenger litt rikere, kremete teksturer.

Dette er noen av de beste ingrediensene å se etter i et serum:

Serum med C-vitamin

C-vitamin er en multitasker som jobber på flere områder i huden, blant annet ved å stimulere kollagenproduksjon, redusere pigmentering, bidra til glød og jevnere hudtone, i tillegg til å beskytte som en antioksidant. 

Man kan bruke og få fordeler av C-vitamin uavhengig av alder. Det er faktisk en av de aktive ingrediensene man gjerne kan begynne med i starten av 20-årene. Man bruker som regel C-vitamin i morgenrutinen, etter rens og før fuktighetskrem og solkrem. Her er noen gode alternativ, i ulike prisklasser:

 

Kupp: Boots Vitamin C Pro Brightening Booster Serum

God verdi: No7 Radiance+ 15% Vitamin C Serum

Investere: Vichy Liftactive Supreme Vitamin C Serum

Serum som gir fuktighet

Det er en rekke ingredienser som kan tilføre fukt til huden, men en av de mest populære på markedet er hyaluronsyre. Det er en ingrediens som kan binde mange ganger sin egen vekt i vann og har derfor evnen til å øke fuktnivået i huden.

Fuktserum kan brukes både morgen og kveld, avhengig av behov. Bruk gjerne fuktserum på lett fuktig hud, da fungerer produktet enda bedre. 

Har man tørr hud kan man gjerne se etter et mer kremet serum, har man fet eller kombinert hud foretrekker man ofte et litt lettere serum.

 

Kupp: The Inkey List Hyaluronic Acid Serum

God verdi: CeraVe Hydrating Hyaluronic Acid Serum

Investere: Vichy Mineral 89 Booster Serum

Serum med retinol

Retinol er en ingrediens som er veldig populær i hudpleie nå, men det er faktisk en ingrediens som har vært brukt i mange, mange år, og som fortsatt er en del av behandling for alvorlig akne. Da får man den på resept. Retinol man kjøper i apotek kan også fungere på kviser, den er ikke like potent, men har en rekke fordeler for huden. Retinol øker cellefornyelsen og sørger for at huden fungerer optimalt, i tillegg til å redusere linjer, rynker og pigmentering, gi en jevnere hudtekstur og stimulere kollagenproduksjonen.

Retinol bør brukes i kvelsrutinen, på tørr hud, etter rens og før fuktighetskrem. Start med å bruke retinol et par kvelder i uken og bygg opp toleranse til å bruke hyppigere. Er man ekstra sensitiv, eller kvier seg for å bruke retinol kan man påføre et tynt lag med fuktighetskrem etter rens, vente til dette har absorbert, deretter påføre et tynt lag retinol (bruk ca. en ert i produktmengde), la produktet absorbere og påfør deretter et nytt lag med fuktighetskrem.

 

Kupp: Boots Retinol Night Serum

God verdi: No7 Pure Retinol 0,3% Night Concentrate

Investere: Vichy Liftactive Specialist Retinol Serum

Serum med niacinamide

Niacinamide er en ingrediens som er mild og fin og som de fleste hudtyper kan bruke og dra nytte av. Det er en ingrediens som bidrar til å øke fuktnivået i huden, men kan også hjelpe mot rødhet i huden, regulere talgproduksjonen og redusere blank hud, samt redusere pigmentering. Serum med niacinamide kan man bruke både morgen og kveld. Det kan kombineres med fuktserum om man ønsker.

For de som bruker retinol kan man bruke niacinamide før fuktighetskrem på kvelden, for å styrke hudbarrieren og redusere eventuelle bivirkninger av retinol. 

 

Kupp: The Inkey List Niacinamide Serum

God verdi: Cosmica Face Bright Booster 

Investere: Vichy Liftactive Specialist B3 Serum

Serum med peptider

Peptider er som små byggeklosser for viktige proteiner i huden, som kollagen og elastin. Det er en av de mildeste ingrediensene man kan bruke som jobber med aldringstegn, reparerer og styrker huden. Det beste er at peptider gjerne kan kombineres med aktive ingredienser som f.eks C-vitamin og retinol. Peptider kan brukes både morgen og kveld.

 

Kupp: The Inkey List Collagen Peptide Serum

God verdi: No 7 Protect & Perfect Intense Advanced Serum

Investere: No7 Future Renew Repair Serum

Man kan godt kombinere serum, men det er lurt å ikke bruke for mange aktive ingredienser i en rutine. Dette er også fordi aktive serum kan komme med ulike pH-verdi og man kan risikere å kansellere ut effekten av serumene når de kombineres. Gode kombinasjoner, som jobber med, ikke mot, hverandre er:

C-vitamin og peptider eller fukt

Retinol og peptider eller niacinamide

Peptider og fukt

Niacinamide og fukt

Relevante produkter

Boots Norway © 2024