Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

CREON

Creon 10000 enterokapsler

Creon er et reseptfritt legemiddel som brukes ved eksokrin pankreasinsuffisiens med malabosorsjon hos barn og voksne. Creon inneholder bukspyttkjertelenzymer som fungerer som en erstatning for enzymene bukspyttkjertel ik
Kr 269,90
  • Fri frakt – Boots Bedre medlemmer får fri frakt på alle ordre over 299,-
  • Rask levering – 1 time klikk & hent eller hjemlevering samme dag
  • Bestill reseptvarer  – Trygt og enkelt
Varenummer
559219

Produktbeskrivelse

Creon er et reseptfritt legemiddel som brukes ved eksokrin pankreasinsuffisiens med malabosorsjon hos barn og voksne. Creon inneholder bukspyttkjertelenzymer som fungerer som en erstatning for enzymene bukspyttkjertel ik

Normalt skiller bukspyttkjertelen din ut enzymer i tynntarmen når du spiser eller drikker. Dette er for å spalte næringsstoffene i maten slik at kroppen kan nyttegjøre seg av disse. Noen har for lav produksjon av fordøyelsesenzymer til å ta opp næringsstoffene i kosten. Legen din kan med en enkel prøve finne ut om du har dette problemet. Typiske symptomer er tilbakevendene diaré og fordøyelsesproblemer. Når du har for lav produksjon av fordøyelsesenzymer trenger du tilskudd av disse. Enzymkapsler som inneholder fordøyelsesenzymer skal tas under eller umiddelbart etter måltidene. Dette for at enzymene skal blande seg med maten og spalte disse slik at kroppen kan nyttegjøre seg av næringsstoffene.

Forsiktighetsregler

Dårlig tarmpassasje (strikturer) i nedre del av tynntarm/blindtarm og tykktarm (fibroserende kolonopati) er rapportert hos pasienter med cystisk fibrose som tar høye doser pankreatinprodukter. Uvanlige abdominale symptomer eller forandringer i abdominale symptomer bør vurderes medisinsk for å utelukke muligheten for tarmskader, særlig hvis pasienten tar mer enn 10 000 enheter lipase/kg/dag. De vanligst rapporterte bivirkningene er gastrointestinale forstyrrelser som var milde til moderate.

For gravide og ammende

Graviditet: Rådfør deg med lege før du tar Creon hvis du er gravid eller kan komme til å bli gravid. Amming: Kan brukes ved amming da det ikke forventes effekt på diende barn.

Innhold

Creon 10 000: Hver enterokapsel inneh.: Pankreatin tilsv. lipase 10 000 Ph.Eur. enh., amylase 8000 Ph.Eur. enh., protease 600 Ph.Eur. enh., hjelpestoffer. Fargestoff: Jernoksider (E 172).

Dosering og bruk

Doseringen er individuell og avhenger av sykdommens alvorlighetsgrad samt sammensetningen av kosten. Den nødvendige dosen for et måltid varierer fra ca 25000 til 80000 Ph.Eur.enheter lipase og halvparten av den individuelle dosen ved mellommåltider.

Pasientinformasjon

Varenummer
559219
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen
Boots Norway © 2024