Canesten | Bakteriell vaginose

Symptomer på bakteriell vaginose eller ubalanse i underlivet

Bakteriell vaginose er den vanligste typen av vaginale infeksjoner hos kvinner i fertil alder og forårsakes av visse typer bakterier som forstyrrer pH-balansen i skjeden*. Melkesyrebakterier produserer melkesyre, som opprettholder skjedens lave pH-verdi og beskytter mot infeksjon.  Når antallet av melkesyrebakterier reduseres, økes pH-verdien, og skaper grobunn for vekst av "dårlige” bakterier. De vanligste symptomer på bakteriell vaginose er en ubehagelig fiskeaktig lukt og unormal utflod.

*Helsebibloteket.no

Behandling av symptomer på bakteriell vaginose

Canesbalance® er et medisinsk utstyr, og har påvist effekt ved behandling av symptomer på bakteriell vaginose som effektiv lindring av lukter, unormal utflod og ubehag i skjeden.

Canesbalance®inneholder melkesyre som effektivt nøytraliserer ubehagelig lukt og gjenoppretter den normale pH-balansen i skjeden. I tillegg til melkesyre inneholder gelen også glykogen som gir næring til melkesyrebakteriene og fremmer vekst av disse.

Hvordan du bruker Canesbalance

Canesbalance® inneholder 7 engangstuber med gel. Dosering før sengetid én gang om dagen i 7 dager.

Vri av tuppen på tuben. Sitt eller ligg i en komfortabel stilling og før tubehalsen forsiktig inn i skjeden så langt som mulig, uten at det føles ubehagelig. Klem forsiktig på tuben for å presse ut innholdet. Bruk gjerne truseinnlegg da noe av gelen kan lekke ut. Dette påvirker ikke virkningen av behandlingen.

Canesbalance® kan brukes forebyggende for kvinner med gjentatte symptomer og for å opprettholde den naturlige pH-balansen i skjeden. Kan også brukes under graviditet og menstruasjon. Lege bør imidlertid kontaktes under graviditet og samtidig infeksjon i skjeden.

Les alltid pakningsvedlegget før bruk og kontakt lege dersom symptomene ikke forsvinner.

Tips som kan forebygge bakteriell vaginose

  • Unngå å bruke deodoranter i og rundt skjeden
  • Vask underlivet én gang daglig
  • Vær nøye med å tørke deg forfra og bakover når du vært på toalettet
  • Skift undertøy etter dusj og trening
  • Vask gjerne underlivet med olje

Les mer om bakteriell vaginose på Canesten.no

Bestselgere fra Bayer

Canesten 1 dag myk vaginalkapsel med applikator 500mg krem 1%

204,90

Canesbalance vaginal gel 7stk

208,90

Canesfresh intimvask 200ml

115,90