Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Calcium Sandoz brusetabletter 500mg 20stk

Calcium Sandoz brusetabletter er et reseptfritt legemiddel som forebygger og behandler kalsiummangel. Kalsium er et viktig mineral for kroppens benbygning.
Kr 109,90
  • Fri frakt – Boots Bedre medlemmer får fri frakt på alle ordre over 299,-
  • Rask levering – 1 time klikk & hent eller hjemlevering samme dag
  • Bestill reseptvarer  – Trygt og enkelt
Varenummer
193821

Produktbeskrivelse

Calcium Sandoz brusetabletter er et reseptfritt legemiddel som forebygger og behandler kalsiummangel. Kalsium er et viktig mineral for kroppens benbygning.

Calcium Sandoz brusetabletter er et reseptfritt legemiddel som forebygger og behandler kalsiummangel. Calsium Sandoz er en rik kilde for kalsium og et essensielt mineral, nødvendig for benbygning og benvedlikehold. Calcium-Sandoz kan bli brukt, sammen med andre legemidler, til å forebygge og behandle benskjørhet. Kan også brukes sammen med D3-vitamin, til behandling av rakitt (svekking av voksende ben hos barn) og osteomalasi (svekking av ben hos voksne). Kalsium spiller også en viktig rolle i flere av kroppens funksjoner. Det er essensielt for nerve-, muskel- og hjertefunksjon og for levringen av blod. I tillegg, bidrar det til virkningen av mange hormoner. For å oppfylle disse ulike funksjonene må kalsium være tilgjenglig til de aktuelle vev i riktig konsentrasjon.

Forsiktighetsregler

Bruk ikke Calcium-Sandoz brusetabletter ved kjent allergi (overfølsomhet) overfor noen av innholdsstoffene i Calcium-Sandoz. For pasienter med mild hyperkalsiuri (mer enn 300 mg/døgn eller 7,5 mmol/døgn), eller med tidligere urinveisstener kreves overvåkning av kalsiumutskillelsen i urin. Om nødvendig bør kalsiumdosen reduseres eller behandling avbrytes. Økt væskeinntak anbefales for pasienter som er utsatt for stendannelse i urinveiene. Hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon, bør kalsiumsalter overvåkes medisinsk med monitorering av serumnivåer av kalsium og fosfat. Under behandling med høye doser, og spesielt ved samtidig behandling med vitamin D, foreligger risiko for hyperkalsemi med påfølgende nyrefunksjonsforstyrrelse. Hos slike pasienter bør man følge serumkalsiumnivået og overvåke nyrefunksjonen. I litteraturen er det indirekte beskrevet en mulig økning av absorpsjonen av aluminium med citratsalter. Calcium Sandoz brusetabletter (som inneholder sitronsyre) bør brukes med forsiktighet av pasienter med alvorlig nedsatt nyrefunksjon, særlig hos dem som samtidig får aluminiumholdige preparater. Hver Calcium Sandoz brusetablett inneholder aspartam, med fenylalanin tilsv. 15 mg/dose, og kan være skadelig for personer med fenylketonuri. Pasienter med sjeldne arvelige tilstander som fruktoseintoleranse eller malabsorpsjon av glukose-galaktose bør ikke ta legemiddelet. Calcium Sandoz 500 mg inneholder 2,976 mmol natrium (tilsv. 68,45 mg) pr tablett. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

For gravide og ammende

Tilstrekkelig dagsdose (inkl.mat og tilskudd) for normale gravide og ammende er kalsium 1000-1300 mg. Ved graviditet bør dagsdose av kalsium ikke overstige 1500 mg. Betydelige mengder kalsium utskilles i morsmelk ved amming uten at dette har noen negative følger for den nyfødte. Calcium-Sandoz brusetabletter brukes ved kalsiummangel ved graviditet og amming.

Innhold

Hver 500 mg brusetablett inneholder: 1132 mg kalsiumlaktatglukonat og 875 mg kalsiumkarbonat (tilsv. 500 mg eller 12,5 mmol kalsium). Hjelpestoffer: 1662 mg sitronsyre, vannfri, (fingranulat), 30 mg aspartam (E951), 250 mg natriumhydrogenkarbonat, 30 mg appelsinaromapulver (inneholder sorbitol (E420) og dekstrose).

Dosering og bruk

Calcium-sandoz brusetabletter bør løses i et glass vann (ca. 200 ml) og drikkes umiddelbart. Brusetablettene kan tas til eller uten mat. Ikke svelg eller tygg tablettene. Anbefalt dosering voksne: 1 brusetablett 1-3 ganger daglig (tilsvarer 500-1500 mg kalsium). Anbefalt dosering barn: 1 brusetablett 1-2 ganger daglig (tilsvarer 500-1000 mg kalsium). Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

Pasientinformasjon

Varenummer
193821
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen
Boots Norway © 2024