Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 07.12.2023 Publisert 04.01.2023
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Barn og legemidler

Hvordan?

Det er ikke alltid lett for små barn å forstå hvorfor de må ta legemidler, med enkle teknikker og litt tålmodighet kan det være lettere å få i barnet medisin.


For å motivere barn til dette kan det være en god ide å lage en medisinkalender og la barnet få en premie når det har tatt medisinen sin. På dette kortet får du råd og tips når du skal gi legemidler til barn.

Visste du at?

 • Du bør lese pakningsvedlegget før du gir barnet legemiddel.
 • Fortell barnet hvorfor det skal ta medisin.
 • Ikke la barnet få velge om det skal ta medisin eller ikke.
 • Kald mikstur smaker mindre enn når den er temperert. (NB. Alle miksturer kan ikke oppbevares i kjøleskap).
 • Spebarn: Du bør la barnet sitte eller halvt ligge på fanget ditt. Bruk en doseringssprøyte og sprøyt medisin på innsiden av kinnet, litt langt bak,
  så barnet svelger medisinen og ikke spytter den ut.
 • Større barn (fra ca 1 år): fortell at medisinen må tas for å bli frisk, og at det kan smake litt rart. Premier barnet med trøst, ros eller noe det ønsker å drikke eller spise etter å ha tatt medisinen. Unngå å blande medisinen i mat eller drikke, fordi barnet da må spise/drikke hele porsjonen for å få i seg hele dosen med medisin. Syke barn har ofte dårlig
  appetitt. Vond medisin i god mat kan også gi barnet avsmak for denne maten senere.
 • Hvis barnet kaster opp like etter at det har tatt medisin: Det er en sjanse for at medisinen ikke er tatt opp i kroppen. Hvis det har gått mer enn en halv time, eller det er lite oppkast, er det som regel ikke nødvendig å gi en ny dose. Hvis barnet står på faste medisiner og kaster opp/har diaré, ta kontakt med lege for å høre om dosering.
 • Led oppmerksomheten bort fra det vonde gjennom lek, for eksempel at barnet gir liksom-medisin til bamsen sin.

Apoteket anbefaler

Legemidler finnes ofte i forskjellige former. Spør på apoteket hvilke som finnes og om hjelp til å finne den formen som passer best for ditt barn.

Er allmentilstanden dårlig eller du mistenker alvorlig sykdom – ta kontakt med lege. Ved bruk av legemidler, les pakningsvedlegget nøye.

Boots Norway © 2024