Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Alt om huden i overgangsalderen

Overgangsalderen er et tema som endelig settes på agendaen. Det har så langt vært sjokkerende lite snakk om, fokus på og informasjon å finne om overgangsalderen. Visste du at man går igjennom fire faser? At det kan være ulike utfordringer i de ulike fasene? Og visste du at vi mister så mye som 30% av kollagenet i huden de første fem årene av overgangsalderen? Med serien «Menopause Skincare» fra No7 får man endelig en hudpleierutine tilpasset hud i overgangsalderen.

Overgangsalderen starter noen år før man får siste menstruasjon og fortsetter ofte i noen år etter endt menstruasjon. For mange norske kvinner kommer overgangsalderen, også kalt klimakteriet, når de er mellom 45 - 55 år, men hos noen kan menopausen opptre tidligere. Hvordan denne fasen påvirker helsen og livskvaliteten varierer veldig fra person til person. Overgangsalderen består i hovedsak av fire faser:

  • Premenopause - regelmessig, eller uregelmessig, menstruasjon, med 3-5 ukers mellomrom, ingen symptom på overgangsalder
  • Perimenopause - uregelmessig menstruasjon, både syklus og lengde på syklus kan variere, ofte kan man oppleve hetetokter, dårligere søvn, vaginal tørrhet og tørr hud
  • Menopause - tidspunktet for siste menstruasjon  
  • Postmenopause - fasen etter siste menstruasjon, hvor de verste symptomene på overgangsalderen ofte blir mildere

Rent fysisk slutter eggstokkene å produsere det kvinnelige kjønnshormonet østrogen i overgangsalderen. Dette kan føre til symptomer som: hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og tørrhet i skjeden. I tillegg vil man ofte merke store forandringer i huden. Huden blir tørrere, man får flere linjer, tap av volum, eller «fyldighet» i huden og en svakere hudbarriere. En svakere hudbarriere gjør huden mer disponert for ytterligere tørrhet og inflammasjon. 

 

I løpet av de fem årene etter at overgangsalderen slår til, mister vi opp mot 30% av kollagenet i huden, deretter rundt 2% hvert år. Vi mister også elastin. Både elastin og kollagen er proteiner i huden som sørger for fylde og spenst i huden. Det er derfor spesielt viktig å finne produkter som stimulerer kollagenproduksjonen, tilfører fukt og styrker hudbarrieren.


Utviklet for hud i overgangsalderen

Boots Apotek, med merket No7, har et stort sortiment med mange spesialprodukter og nå har de også utviklet «Menopause Skincare». Etter nesten fem års forskning og 20 års samarbeid med universitetet i Manchester, sitter de nå på unik kunnskap om hvordan, og hvorfor, huden forandrer seg når vi blir eldre. 

I tillegg involverte No7 over 7000 kvinner, i overgangsalderen, for å sikre at alt fra konsistens på produktene, navn, pakning, produkter og markedsmateriell var tilpasset målgruppen og tilfredsstilte deres behov.

«Menopause Skincare» er derfor spesielt tilpasset hud i overgangsalderen, for å støtte, styrke og lindre hudplager i denne fasen. Produktene er godkjent av dermatologer til bruk for hud i overgangsalderen.

Fokuset i serien er på ingredienser som:

 

Peptidkompleks (Matrixyl 3000 PLUS™) - peptidene i dette komplekset samarbeider for å ivareta det kollagenet man har, samtidig som det stimulerer ny kollagenproduksjon, som reduserer synligheten av linjer og rynker

Lipider og ceramider - styrker hudbarrieren og motvirker at huden taper fukt, dette bidrar til mer spenst i huden

Isoflavoner fra soya - potent antioksidant, samt en ingrediens som er forsket på ifm. sine egenskaper for hud i overgangsalderen, fordi den ser ut til å kunne styrke huden og stimulere kollagenproduksjon

Hyaluronsyre - tilfører fuktighet til huden

Niacinamide - tilfører fuktighet til huden, i tillegg til å kunne stimulere kollagen, styrke hudbarrieren, redusere ujevn pigmentering og regulere talgproduksjonen

Disse ingrediensene skal bidra til:

  • å gi glød
  • at huden føles beroliget
  • å jevne ut linjer
  • at huden ser fastere ut
  • at huden føles hydrert
  • at hudtonen ser balansert ut

Fukt og beskyttelse i hudpleierutinen

Produktene som lanseres er:

Protect & Hydrate Day Cream med SPF 30 som skal bidra til å tilføre ekstra fuktighet og gjøre huden mindre sensitiv. Formelen inneholder blant annet niacinamide, som er fuktighetsgivende og ingredienser som styrker hudbarrieren. Kremen er bevist å fukte ubalansert hud, og etterlater huden mindre tørr og følsom i løpet av 1 uke*.

Nourishing Overnight Cream er en nærende nattkrem som støtter hudens naturlige reparasjonsprosess over natten slik at huden føles hydrert. Gir næring til tørr hud slik at huden føles beroliget og komfortabel. Formelen inneholder blant annet isoflavoner fra soya, hyaluronsyre, lipider og ceramider.

Instant Radiance Serum er et serum som rulles på huden med en metallrulle som virker både avkjølende og oppkvikkende. Formelen inneholder blant annet peptidkompleks, lipider, ceramider, hyaluronsyre og isoflavoner fra soya, som reduserer synligheten av linjer og rynker, gir ansikt og hals et fastere utseende i løpet av en uke*.

Firm & Bright Eye Concentrate er en pleiende og beskyttende øyekrem, som påføres med tre små metallkuler, som masserer den sarte huden forsiktig og virker avkjølende. Formelen inneholder blant annet lipider, ceramider, isoflavoner fra soya og niacianmide, som reduserer mørke ringer, poser under øynene og tretthetstegn, i tillegg til å tilføre fuktighet som beskytter og pleier.

Instant Cooling Mist sprayes over ansikt og hals og virker umiddelbart avkjølende. Et produkt som er perfekt å ha for hånden ila. dagen og kan brukes over sminke. 

For best resultat brukes produktene morgen og/eller kveld i en fast hudpleierutine. Produktene er tilpasset og utviklet for hud i overgangsalderen, men produktene kan ha fordeler for huden selv om man ikke er i overgangsalderen, spesielt om man har tørr og gusten hud.

 

*Basert på forbrukerundersøkelser 

Boots Norway © 2024