Helsetjenester i Boots apotek

I Boots apotek er vi opptatt av at folk skal ha muligheten til å ta ansvar for egen helse. Dette kan vi være med på ved å tilby enkle helsetjenester i apotek. Hos Boots apotek tilbyr vi blant annet kolesterolmåling, blodsukkermåling, føflekkskanning, tarmkrefttest og legemiddelsamtale. I Boots apotek har vi stor tro på at lett tilgjengelige helsetjenester bidrar til å skape trygghet og kan være med å redde liv.

Føflekkskanning

Føflekkskanning

For undersøkelse av mistenkelige føflekker.

Norge er på verdenstoppen i forekomst av føflekkreft, og er stadig økende. I Boots aptotek kan du få undersøkt mistenkelige føflekker med avansert bildeteknologi som ser noen mm ned i huden. Bildene analyseres av hudlege hos vår samarbeidspartner ScreenCancer. Du får svar innen 1-2 uker. Tjenesten leveres i utvalgte Boots apotek.

 

Les mer.

Klamydiatest

Klamydiatest

For diskret testing – er du smittet får du oppfølging.

Genital klamydiainfeksjon er den mest utbredte seksuelt overførbare sykdommen i Norge, og smittes gjennom samleie. Boots apotek tilbyr vi en diskret måte å teste deg på, ved at du kjøper testen i et av våre Boots apotek eller her i vår nettbutikk 

 

Les mer.

Kolesterolmåling

Kolesterolmåling

For hjertesunne råd og måling av totalkolesterol.

2 av 3 nordmenn kjenner ikke sitt kolestrolnivå – kjenner du ditt? Målet med denne tjenesten er å gi økt bevissthet på hjertesunne levevaner og betydningen av å kjenne ditt kolesterolnivå. På denne måten kan du ta et større ansvar for din hjertehelse.

 

Les mer.

Tarmkrefttest

Tarmkrefttest

For sjekk av risiko for tarmkreft.

Tarmkreft utvikler seg vanligvis over mange år, og symptomene er ofte utydelige. Tidlig diagnose, og dermed tidlig behandling, gjør at sjansen for overlevelse øker betydelig. Boots apotek tilbyr nå veiledning om hvorvidt du befinner deg i risikogruppen (risikotest) og således bør ta en hjemmetest som kan kjøpes hos Boots apotek. Vår samarbeidspartner ScreenCancer analyserer prøven du sender inn og du vil få svar uansett utfall. Er testen avvikende vil du få veiledning om videre undersøkelse.

 

Les mer.

Sjekk din diabetesrisiko

For måling av langtidsblodsukker og sjekk av dine risikofaktorer.

Ca. 350 000 personer i Norge har diabetes type 2, eller er i risikogruppen for å få diabetes. Kun halvparten av disse kjenner til dette. I Boots apotek kan du få svar på om du er i risikogruppen ved å gjennomføre en risikotest, måle langtidsblodsukkeret (HbA1c) og ta midjemålet ditt. Denne tjenesten får du i 50 utvalgte Boots apotek, sjekk hvilke her!

 

Legemiddelsamtale

Blodsukkermåling

For svar på spørsmål om dine medisiner.

Mange av oss kombinerer flere legemidler samtidig. Det kan føre til alvorlige bivirkninger. Hos Boots apotek kan du få en privat samtale mellom deg og en farmasøyt med fokus på riktig legemiddelbruk. Varigheten av samtalen er omtrent 15-30 minutter.

 

Multidose

Multidose

Pakking av medisiner i ferdige doser.

Som multidose kunde i Boots apotek får du dine legemidler spesialpakket i små poser for inntil en måneds forbruk av gangen. Det er en pose for hvert doseringstidspunkt. Hver pose er tydelig merket med ditt navn, dato og tidspunkt for når posen skal tas og hvilke legemidler posen inneholder. Multidosen er spesialtilpasset for deg og produsert på grunnlag av din lege sin forskrivning.

Les mer.