Boots historie

boots goosegate

Boots har mer enn 160 års erfaring fra apotekdrift og produktutvikling og er i dag et av Europas best kjente merkevarenavn og Storbritannias ledende leverandør av helse og velværeprodukter.

John Boot åpnet sitt første apotek i Nottingham i 1849. Hans effektive hjelpemidler, spennende produkter og gode service ble en stor suksess for ham og hans sønn Jesse Boot som overtok virksomheten i 1877.

I år 1900 hadde Boots-kjeden fått 181 apotek. Suksessen skyldtes i stor grad Jesse Boot sin filosofi basert på store innkjøp, som gjorde det mulig å tilby gode varer til lave priser til kundene. Boots la også vekt på at det var viktig å se bra ut for å føle seg frisk. Etter hvert ble Boots-navnet kjent for kvalitet, god service og fordelaktige priser. I 1930 var det over 1000 Boots-utsalg i Storbritannia.

Siden den gang har forretningene vokst jevnt og trutt og Boots er i dag den største aktøren innen helse og velvære i Storbritannia med mer 2500 Boots utsalg i Storbritannia.

I samarbeid med forskere og spesialister innen helse og hudpleie, utvikler og produserer Boots flere av Storbritannias bestselgende serier, som for eksempel No7, Botanics og Soltan.

boots listergate

Boots apotek ble lansert i Norge i 2008. Alle Boots apotek har et stort utvalg av tjenester og produkter for helse og velvære samt et sterkt fokus på rådgivning og service. 

I dag er Boots en del av Walgreens Boots Alliance.

Les mer om Boots historie her.

Om Walgreens Boots Alliance

Les mer om Walgreens Boots Alliance her