Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Viktig informasjon om koronavirus

 

Dosett er et hjelpemiddel som passer for tabletter og kapsler og gir bedre oppfølging av legemiddelbruken. Se utvalget vårt

Koronavirus - begrense smitte og tiltak ved symptomer

Koronavirus, SARS-CoV-2, kan gi luftveisinfeksjon hos mennesker. Symptomene kan gi alt fra milde symptomer til alvorlig sykdom. Feber og sår hals er vanlige symptomer på infeksjonen. Noen smittede har blitt diagnostisert med lungebetennelse og pustevansker samt hoste. Det antas at viruset smitter mellom mennesker via dråpe- og kontaktsmitte, som for andre koronavirus. Dråpesmitte kan skje gjennom luften ved at den syke hoster eller nyser. Viruset kan da pustes inn eller komme i kontakt med slimhinnene i munnen, nesen eller øynene hos folk som er i nærheten. Hvis den syke har virus på hendene, kan det overføres til andre ved kontakt. Hvis viruset overføres til inventar eller gjenstander kan det smitte ved kontakt. 

 

Forebygge smitte

Det viktigste vi kan gjøre for å forebygge smitte er å innføre god hostehygiene og god håndhygiene. De som er syke bør som førstevalg hoste/nyse i et papirlommetørkle som kastes umiddelbart etterpå. Skulle man ikke ha papirlommetørkle tilgjengelig, bør man unngå å hoste/nyse direkte på andre ved å benytte albuekroken. Når det er mulig bør man holde minst 1 meters avstand til personer med luftveissymptomer. 

 

Både de som er syke og de som er friske skal vaske hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann. Dette gjelder særlig når du har vært ute blant folk. Såpe og vann er førstevalg, men håndsprit kan brukes når du ikke har såpe og vann tilgjengelig. Vær oppmerksom på at håndsprit har mindre effekt dersom du har synlig skitne hender.

 

Munnbind anbefales ikke som et smitteforebyggende tiltak for den generelle befolkningen. 

 

Mistenker du koronasmitte?

Dersom du har en person i dine næromgivelser som mistenker koronasmitte, skal du tilstrebe å holde minst 1 meter avstand til personen. Pass på din egen håndhygiene. Personer som mistenker at de kan være smittet skal unngå kontakt med andre så langt dette er mulig. Personen skal ikke møte opp på legekontor eller legevakt, men ta kontakt med helsetjenesten (fastlege/legevakt) per telefon og følge rådene de får derfra. 

 

Helsedirektoratets informasjonslinje for koronavirus kan nås på: 815 55 015.

Folk som tror de kan være smittet av korona, bes ringe fastlege eller legevakt på 116 117. 

 

Finn oppdatert informasjon fra FHI om koronaviruset her

 

Se reiseråd i forbindelse med koronaviruset her

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021