Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Retinol og A-vitamin i hudpleie

A-vitamin, blant annet retinol, brukes mye i hudpleie på grunn av sin gunstige effekt på hudens aldringstegn. Her får du vite hva retinol egentlig er, og når du skal være forsiktig med å bruke produkter med A-vitamin i hudpleien.

Retinoider = A-vitaminforbindelser

A-vitaminforbindelser er en gruppe kjemiske stoffer med sammenlignbar effekt, men med ulike kjemiske bindinger. En samlebetegnelse for disse stoffene er retinoider. Retinoider brukes i hudpleie og som legemidler, og har en rekke positive effekter på blant annet celledeling og immunsystemet. Blant A-vitaminforbindelsene som er mye brukt i hudpleieprodukter finnes blant annet retinol, retinyl palmitate, retinaldehyde og retinyl propionate. Disse er alle A-vitaminer, og retinol er den mest biologisk aktive formen av A-vitamin. Det er en veldokumentert ingrediens i både kremer og andre vitamin-A produkter for huden.

Hva gjør vitamin A i hudpleie?

Retinolserumet fra No7 inneholder 0,3% ren retinol. Det er beviselig den optimale konsentrasjonen som gir svært effektive resultater - uten for mye irritasjon*. Og lurer du på hva denne mirakelingrediensen inneholder, så er retinol egentlig en form for vitamin A. Både serumer og kremer med vitamin-A er kjent for å oppmuntre til fornyelse av hudcellene. Ønsker du effektive og synlige resultater, så er retinol med andre ord den ingrediensen du skal se etter i serum, dagkrem, nattkrem, øyekrem og håndkrem.

A-vitamin mot uren hud

Når vi blir eldre, begynner huden vår å miste sin naturlige elastisitet og spenst. Matrixyl 3000 Plus™ er No7 sitt patenterte, kraftige peptidkompleks som bidrar til å støtte proteinet fibrillin, hudens naturlige springfjær. Matrixyl 3000 Plus™ gir huden spenst, elastisitet og reduserer aldringstegnene som er mest merkbare på hudens overflate.

Tips ved bruk av retinol i hudpleie  

Kan retinol skade huden, er et vanlig spørsmål. Svaret er at retinol kan virke irriterende på huden. Derfor har No7 tilsatt bisabolol i sine retinol-produkter, som er en beroligende ingrediens. Bisabolol beroliger og reduserer eventuell følsomhet forårsaket av retinol. Denne lindrende helten, kombinert med et unikt oljeinnkapslingssystem, gjør retinolprodukter fra No7 effektive, og samtidig snill mot huden din.

Retinol og sol

Hudpleieprodukter med A-vitamin kan gjøre huden mer ømfintlig for sollys. Avhengig av A-vitaminforbindelsen som er brukt og type hudprodukt, er det fornuftig å være forsiktig med soling når du bruker hudprodukter med aktive A-vitaminingredienser. Følg også her anbefalingene på pakningen. Generelt anbefales høy solfaktor (UVB 30 og over).

Retinol og A-vitamin under graviditet

Hudpleieprodukter med retinol eller andre A-vitaminforbindelser anbefales ikke til gravide og ammende. Årsaken til dette er sammensatt: Det er en påvist sammenheng mellom bruk av A-vitamin og mulighet for fosterskader. Legemidler med retionider brukes derfor ikke under graviditet. Det skal imidlertid legges til at faren for fosterskader er registrert ved legemiddeldoseringer av A-vitaminsyrer. I vanlige hudpleieprodukter vil man ikke ha like høy dosering. Årsaken til at man likevel ikke anbefaler A-vitaminsyrer til gravide og ammende, er at det kan oppstå en cocktaileffekt hvis man får i seg A-vitamin fra ulike kilder samtidig, som for eksempel fra kosttilskudd og hudpleie. Man skal også være oppmerksom på at huden forandrer seg under graviditet på grunn av svangerskapshormonene. Huden kan bli mer sensitiv generelt og mer ømfindtelig for sol. Begge deler er argumenter for å unngå hudpleieprodukter med A-vitaminsyrer under graviditet og amming.

A-vitamin og bentetthet

Enkelte andre risikogrupper, slik som de som har osteoporose eller økt risiko for å utvikle osteoporose, skal også være forsiktige med bruk av produkter med retinol. Dette skyldes at høye doser med A-vitaminsyrer kan påvirke bentettheten. Her er det også en potensiell cocktaileffekt man ønsker å unngå, ved at man bruker både kremer med A-vitamin og for eksempel kosttilskudd samtidig.

Boots Norway © 2021