Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 24.05.2022 Publisert 03.03.2021

Influensavaksinen

Norske helsemyndigheter anbefaler nesten 2 millioner nordmenn å ta årets vaksine mot sesonginfluensa. Vi har spurt fag- og kvalitetsdirektør i Boots Apotek, Nina Glende, hvorfor det er så viktig nettopp i år. De siste årene har helsemyndighetene hvert år gått ut og anbefalt de som er i risikogruppene for alvorlig sykdom eller komplikasjoner ved sesonginfluensa å bli vaksinert. Også i år er det rundt 1,9 millioner nordmenn som bør ta vaksinen. Hvem er disse 1,9 millioner menneskene?

Hvis du er i risikogruppen kan det være lurt å ta influensavaksinen hver sesong. Nå får du influensavaksinen reseptfritt i Boots Apotek 

Det er flere grupper vi tenker på her, forteller Nina Glende, fag- og kvalitetsdirektør i Boots Apotek. "En av de virkelig store gruppene er alle over 65 år. De som har kroniske sykdommer som kan utgjøre en risiko ved influensasykdom, kroniske hjerte-/karsykdommer, leversvikt, nyresvikt, nevrologiske sykdommer og nedsatt immunforsvar er andre svært viktige grupper"

"Også beboere i omsorgsboliger og sykehjem og gravide er grupper som anbefales vaksinering. I tillegg kommer de som har tett kontakt med folk i risikogruppene, slik som helsepersonell med pasientkontakt og de som jobber med eller bor med dem som er i risikogruppene"

Det er flere grupper vi tenker på her, forteller Nina Glende, fag- og kvalitetsdirektør i Boots Apotek. –En av de virkelig store gruppene er alle over 65 år. De som har kroniske sykdommer som kan utgjøre en risiko ved influensasykdom, kroniske hjerte-/karsykdommer, leversvikt, nyresvikt, nevrologiske sykdommer og nedsatt immunforsvar er andre svært viktige grupper. Også beboere i omsorgsboliger og sykehjem og gravide er grupper som anbefales vaksinering. I tillegg kommer de som har tett kontakt med folk i risikogruppene, slik som helsepersonell med pasientkontakt og de som jobber med eller bor med dem som er i risikogruppene.

Les mer om Influensa HER

I år har det vært mye snakk om at det er ekstra viktig å vaksinere seg. Hvorfor det?

-Dette er flere årsaker som er knyttet til pandemien og forrige influensasesong. På grunn av smitteverntiltak i fjor, fikk vi mindre smitte av en hel rekke virusinfeksjoner, også sesonginfluensa. Dermed har befolkningen heller ikke opparbeidet seg immunitet, og det er større sjanse for at vi kan få et større utbrudd av influensa denne vinteren enn vi har sett på lenge. Sesonginfluensa kan føre til alvorlig sykdom og sykehusinnleggelser, særlig for de som er i risikogruppene. I en vanlig influensasesong i Norge kan opp mot 900 personer faktisk dø. Det er også viktig å forstå at vaksinene mot covid-19 ikke beskytter mot sesonginfluensa. Man trenger å ta egen influensavaksine, og man må ta ny influensavaksine foran hver influensasesong, forklarer Nina Glende.

 

Hvorfor er influensa farlig for risikogruppene?

-Det er slik at vanlig sesonginfluensa kan føre til komplikasjoner som lungebetennelse. Har man kronisk sykdom, kan denne forverres. Noen får kortvarige komplikasjoner, for andre kan komplikasjonene være langvarig. For noen kan sesonginfluensa føre til varig nedsatt helse. Det er også en sammenheng mellom sesonginfluensa og hjerteinfarkt og hjerneslag blant de som har hjerte- og karsykdommer. Gravide er også en gruppe som er mer utsatt for komplikasjoner som lungebetennelse i tillegg til at influensa i svangerskapet øker sjansen for dødfødsel. Vaksinering av gravide gir også beskyttelse for spedbarn en tid etter fødselen.

 

Hvordan får jeg tak i vaksine?

-Mange i risikogruppene får vaksiner gjennom kommune, institusjoner eller lignende. Influensavaksinen settes også i apotek, og der trenger man ikke resept fra lege for å få satt vaksinen. Vi håper vi at flere får tatt vaksine fordi den er lettere tilgjengelig i apotek. Tidligere år har under halvparten av personer i risikogruppene faktisk blitt vaksinert mot sesonginfluensa, så det er viktig at vi klarer å få opp vaksinasjonsgraden i år. I tillegg vil vi kunne forebygge en stor strøm av komplikasjoner og sykehusinnleggelser hvis flere vaksinerer seg, og i et år med pandemi er det også svært viktig. Er det ett år du virkelig bør få tatt influensavaksine, så er det i år, oppfordrer Nina Glende.

FINN DITT NÆRMESTE BOOTS APOTEK HER

 

Når du får satt vaksine hos oss, donerer vi vaksine til et barn som trenger det.

Mange barn i verden dør fremdeles av sykdommer som det finnes effektive vaksiner mot. Mens vi i Norge ikke lenger bekymrer oss for potensielt dødelige sykdommer som meslinger og polio, fordi de inngår i vaksinasjonsprogrammet den norske staten tilbyr norske barn, er slike sykdommer fremdeles en trussel mot liv og helse i land der myndighetene ikke har mulighet til å kjøpe inn vaksiner til lokale barn. United Nations Foundation, vaksinealliansen Gavi og UNICEF jobber aktivt for å vaksinere barn mot livstruende sykdommer, og nå har Boots Apotek inngått et samarbeid med dem for å bidra til at enda flere barn kan få vaksiner. Fra denne høsten vil Boots Apotek donere vaksiner når kunder får satt vaksiner hos oss. Slik kan kundene ikke bare beskytte seg selv og sine nærmeste mot livstruende sykdom, men også bidra til å beskytte barn og samfunn i utviklingsland. Så langt har Boots Apotek i samarbeid med UNF bidratt til vaksinering av mer enn 100 000 barn.

Relevante produkter

Boots Norway © 2021