Solvettreglene

Hudvett og solvett

En fornuftig holdning til sol og soling kan spare huden din for solskader og sykdom senere i livet. 

Solbrenthet og overdreven soling kan ha mange negative langtidseffekter på huden. Grovere hudstruktur, rynker og pigmentflekker er typiske solskader som soling kan medføre på lang sikt. Risikoen for føflekkreft og andre former for hudkreft øker også ved solbrenthet og intens soling. Kreftforeningen regner med at soling eller solarium er årsaken til ni av ti tilfeller av hudkreft. Det er også svært viktig å beskytte øynene. Soleksponering kan medvirke til utvikling av øyesykdommen grå stær.

Å begrense tiden i solen vil alltid være den beste beskyttelsen mot solskader. Særlig viktig er det å ta pauser fra solen når den står høyest på himmelen, mellom kl. 12.00 og 15.00. Hvis huden viser tegn til solbrenthet, slik som rødhet, blemmer eller hevelse, skal du umiddelbart oppsøke skygge.

 Husk at barna trenger ekstra solbeskyttelse i form av høy solfaktor, solbeskyttende klær, solbriller og solhatt. Solbrenthet i barneårene kan danne grunnlaget for permanente solskader og hudkreft senere i livet.

 Velg solfaktor etter UV-indeks på stedet der du skal være og hudtypen din. Er du i tvil om hvilken solfaktor du skal velge, spør oss i Boots apotek.

Her er Kreftforeningen solvettregler:

1. Begrens tiden i sola – unngå å bli solbrent

2. Bruk klær og skygge som beskyttelse

3. Bruk solkrem med minimum faktor 15

4. Ikke bruk solarium

Kilde: Kreftforeningen

Aktuelle produkter

P20 FACE SPF30 50ml

202,90

Soltan Soothe & Moisturise Aftersun Lotion 200 ml

143,90

Cosmica Sun Lip Balm spf 30 5 g

79,90

Soltan Face Protect & Moisturise Suncare Cream spf 30 50 ml

162,90


Del, Lik eller følg oss på sosiale medier