Solbrente lepper

doctor-picture

Leppene er annerledes oppbygd enn resten av ansiktshuden. Derfor krever leppene en annen type pleie, også når leppene har blitt solbrente.

Forebygging av solforbrenning på leppene ved hjelp av solstift eller leppepomade med høy solfaktor er å foretrekke, men når skaden først har skjedd kan en svak kortisonkrem brukt morgen og kveld bidra til å dempe betennelsesreaksjonen der leppen er solbrent.

 Det er også viktig å pleie solbrente lepper med en fet, uparfymert krem eller salve mellom innsmøringen med kortisonkrem. Vaselin er et eksempel på et slikt produkt. Leppene har ikke talgkjertler, og det vil alltid være større fare for at leppene tørker ut eller får skader i solen. Gjør det til en god vane å ha med deg solstiften når du ute, slik at du kan gjenta påføringen ofte.

Herpes i solen

Sol kan bidra til å trigge utbrudd av herpes på leppene, og det er ikke uvanlig at man får såkalte «forkjølelsessår» etter soling. Har du hatt utbrudd av herpes tidligere, er det ekstra viktig å passe på at leppene ikke blir solbrente. Ved herpesutbrudd kan reseptfri, antiviral behandling brukes. Les mer om munnsår i forbindelse med herpes her  

Aktuelle produkter

Vectavir krem 1% 2g

203,90

Antix krem 5% 2g

195,90

P20 FACE SPF30 50ml

202,90

Soltan Face Protect & Moisturise Suncare Cream spf 30 50 ml

162,90


Del, Lik eller følg oss på sosiale medier