Lurt å ha med seg på juleferie

promo-box-picture-1

Skal du hjem til jul, eller kanskje en tur på hytten? I år er det ekstra viktig å ta sine forholdsregler på reisen og å pakke det essensielle.

Uansett hvor du skal reise i landet, og på hvilken måte du skal reise, er det viktig at du følger påbudene som gjelder for hygiene og bruk av verneutstyr. Før du reiser bør du sjekke smittesituasjon og smittevernregler i den kommunen du skal til. Når du vurderer å reise, bør du alltid ta hensyn til de generelle anbefalingene for reiser innenlands. Selv om avstand er det aller viktigste smittebegrensende tiltaket, kan det være behov for munnbind og det er også lurt å ha håndsprit lett tilgjengelig. Ha gjerne både munnbind og håndsprit i vesken eller i bilen.

Reisesyke

For deg som velger å bruke bil eller buss til reisen, kan det bli mange timer i bil. Dersom du eller noen i familien sliter med bilsyke, kan det være en utfordring. Det finnes mange enkle råd som kan hjelpe på bilsyke. Man bør unngå å lese, se fremover, sette seg langt fremme hvis man bruker buss, kle seg i løse og ledige klær og holde temperaturen lav.

Akupressurarmbånd kan ha en lindrende effekt. Reisesyketabletter kan kjøpes uten resept og er godkjent for bruk fra seks års alder. Slike tabletter må tas 1-2 timer før avreise for å ha god effekt. Reisesyketabletter er reseptfrie legemidler, og pakningsvedlegget skal leses nøye før bruk.

Jul på fjellet

Er du blant dem som har tenkt deg til fjells i julen, er det viktig å se an været i forhold til beskyttelse av huden. I kaldt vær kan en kuldekrem bidra til at huden ikke tørker ut. Skal du ut på skitur eller gåtur er det viktig sjekke skoene på forhånd, og å sikre at man ikke bruker sko eller sokker som ikke sitter skikkelig på foten, da dette kan gi gnagsår. Husk å ta med gnagsårplaster og enkelt førstehjelpsutstyr på langtur. På hytten bør du ha et enkelt medisinskap med det som trengs for enkel egenbehandling av feber og smerter og sår og skader. Bruker du reseptbelagte medisiner er det viktig at du påser at du har med deg nok til ferien. Legemidler kan være sensitive for lave temperaturer, og bør ikke bli liggende i en kald bil eller andre steder der de kan bli utsatt for frost.


Aktuelle produkter

LyncMed munnbind type I med strikk og nesebøyle

249,-

Sea Band Mot Reisesyke Std 1 stk

184,90

Novaluzid tyggetabletter mint 30 stk

119,90

Idoform Travel Tab 40 stk

261,90