Rekvirering av legemidler

Reseptfrie legemidler

Norsk regelverk tillater å sende reseptfrie legemidler til privatpersoner over 18 år i hele landet. 

For enkelte legemidler er det bare et begrenset antall som er tillatt solgt reseptfritt. Dersom du forsøker å handle mer enn tillatt mengde vil du få beskjed om å endre antall pakninger i handlekurven.

Reseptpliktige legemidler

Apotek har i dag ikke lov til å sende legemidler på resept utenfor apotekets nærområde. Vi ber deg derfor om å benytte ditt lokale apotek når du skal handle reseptmedisin.

Hjelpemidler og sykepleieartikler på blå resept

Vi har et eget kundesenter som er spesialister på sykepleieartikler som leverer over hele landet
Tlf: 800 30 411 (gratis grønt nr.)
Vi har også egne apotek/avdelinger i Norge som er spesialister på sykepleieartikler
 

Boots tilbyr tjenesten: Klikk og hent din e-resept

Nå kan du enkelt gå inn på våre nettsider og bestille henting av din e-resept hos Boots apotek. Dette er en tjeneste som vil gjøre hverdagen enklere for deg som kunde. Vi vil ha medisinene dine klare når du kommer!

klikk og hent

Med tjenesten Klikk og hent, gjør vi det mulig for deg som kunde å bestille klargjøring av dine e-resepter på nettet, og velge hvilket Boots apotek du ønsker å hente varene hos. Målet er å øke servicen og at ventetiden i apoteket blir redusert, fordi medisinene allerede er klargjort når du kommer for å hente dem.

 1. Gå til eresept.boots.no
 2. Fyll inn ditt mobilnummer, navn og hvilken vare du ønsker å bestille og apoteket der du ønsker å hente varen.
 3. Du vil motta sms når bestillingen er klar for henting.

Husk å ta med deg legitimasjon når du skal hente medisinene dine, så sikrer vi at medisinene dine kommer til riktig person.

Velkommen til Boots apotek og eresept.boots.no

E-resept

E-resept betyr elektronisk resept. Det er en resept som ikke skrives ut på papir, men som legen sender elektronisk til en sentral reseptdatabase.

E-resept er innført i hele Norge. Du får e-resept i stedet for papirresept uansett hvor du bor i landet.

Alle apotek og de fleste bandasjister kan ekspedere e-resepten din. De fortsetter samtidig å ekspedere papirresepter som er gyldige.

Slik fungerer e-resept:

 

 1. Legen gjør klar resepten og sender den elektronisk til en sentral database (Reseptformidleren). Du får ikke papirresept.

 2. Når du blir ekspedert på apoteket eller hos bandasjisten, kan du si at du har e-resept.

 3. Du oppgir fødselsnummer eller navn og fødselsdato. Du vil bli bedt om å vise legitimasjon eller fullmakt hvis du henter ut medisiner for andre.

 4. De søker fram resepten i databasen, ekspederer og leverer deg varen.

Personvern og sikkerhet på apotek eller hos bandasjist

 • Den som ekspederer deg på apoteket eller hos bandasjisten, får først opp en liste over de gyldige e-reseptene dine og laster ned den aktuelle resepten. Bandasjisten ser bare resepter på bandasjistvarer. 

 • Systemet loggfører alle handlinger den ansatte foretar seg. Søker vedkommende kun opp reseptene dine uten å laste ned for ekspedisjon, loggføres også dette.

 • Du kan selv se hva som er gjort med reseptene dine ved å logge deg på helsenorge.no med din elektroniske ID (BankID e.l.) og klikke på Mine resepter. Les mer om dette i artikkelen "Dine resepter på nett".
  Har du mistanke om at noen urettmessig har sett på reseptene, kan du kontakte Helsedirektoratet.

 • Hos legen kan du be om ”låst” resept. Da får resepten et referansenummer. Apoteket/bandasjisten trenger dette nummeret for å finne resepten og ekspedere den.

 • Du må nå vise legitimasjon når du henter ut egne medisiner fra resept, også når det gjelder å hente ut medisiner på vegne av andre. Les mer om dette hos Apotekforen​​ingen. ​​

  Kilde: Helsedirektoratet